Evergreen Highway modern master bath suite + outdoor living space + bar and entertaining area

This was a modern remodel of a Vancouver home overlooking the Columbia, with expansive views.  The clients requested a full re-design of their master bath suite; to turn it into a spa-like oasis, as well as create an indoor/outdoor entertainment space.  While the house is somewhat traditional in form, the clients' lifestyle leans toward minimalist. We clad the bathroom in white horizontally stacked tile, Athens Silver Cream heated marble floors from Ann Sacks, and a mosaic shower.  The details include a linear drain, double shower heads and frameless glass enclosure. The floating tub is from Wetstyle, with a floor mounted filler.  We custom designed a white concrete trough sink, hung a lighted mirror, specified wall mounted faucets which are all highlighted in a niche. bright desighlab worked with the existing architecture, including the glass block windows to let in light but maintain privacy.  The adjacent master closet is true to the minimalist form with custom stainless steel rods on either side, and a single shelf with clerestory above. A glass roll-up door divides the entertainment room from the exterior to create a seamless transition. A new hardscape was designed complete with ipe deck and concrete planters for their edible garden, screening to create privacy from the neighbors and a bubbling formed concrete hot tub.

Scope: re-plan of master bath and closet suite, materials, fixtures and lighting. Design of bar for basement living space, exterior hardscape/landscape design and integration between interior and exterior entertaining space.